Conferințe în plen

Keynote speakers

1

Marcel CRAHAY este profesor la Universitatea din Geneva, Elveția. Cercetătorul belgian este expert în sistemele educaționale, doctor în Ştiințele Educației, autor a numeroase studii şi volume care au în centru preocuparea pentru eficiența şi echitatea sistemelor de educație.Doctor Honoris Causa al Universității noastre din 2009.

 

2Fabrizio DʼANIELLO – profesor asociat (Pedagogie Generală şi Pedagogie Socială) la Departamentul de Educație, Patrimoniu Cultural și Turism al Universității din Macerata, una dintre cele mai vechi şi prestigioase universități din Italia, unde predă Pedagogie Generală şi Pedagogia Muncii. Activitatea sa de cercetare se referă în principal la Pedagogia Muncii şi, în special, la problema educabilității în contexte de muncă productivă ale societății actuale.

 

 

3

Ioan NEACŞU este profesor universitar doctor al  Universității din Bucureşti, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Activitatea sa prestigioasă în domeniul educației s-a concretizat în titluri bine cunoscute de către profesori şi nu numai.

 

 

4

Rodica Mariana NICULESCU este profesor universitar doctor al Universității Transilvania din Braşov şi consultant colaborator la Brigus Group Toronto, Canada. Fost decan al Facultății de Psihologie şi Stiințele Educației  a publicat importante monografii despre curriculum dar şi lucrări în reviste de specialitate din țară şi străinătate.

 

12

Profesor asociat al Departamentului de Ştiință şi Educație din cadrul Universității din Florența, Italia, Silvia GUETTA are ca domenii de cercetare pedagogia generală şi pedagogia socială, manifestând o reală preocupare şi pentru educația interculturală, dialogul religios, abordarea Feuerstein și metodologie în contextele marginalității. În 2015 se numără printre câştigătorii premiului în pedagogie, premiu oferit de către Societatea Italiană de Pedagogie.

 

5

Michael STEVENS este profesor-emerit al Universității Illinois, S.U.A., a condus programul de licență în consiliere psihologică timp de 16 ani şi a fost preşedinte al A.P.A. (American Psychological Association). Evoluând treptat de la consiliere la psihologie internațională, Michael Stevens a fost şi este invitat la numeroase conferințe internaționale, stabilind relații de cercetare şi colaborare cu universități de pretutindeni.